Φροντίδα για το Παιδί- Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Μ.Κ., κάτοικος Πατησίων, μας μίλησε για την εμπειρία της στο Κέντρο για το Παιδί του Πολυδύναμου Δημοτικού Ιατρείου Πατησίων!

Σε επίσκεψη μου σε γιατρό, ενημερώθηκα για μια πολλή ωραία- και πρωτοφανή για τα ελληνικά μέχρι τώρα δεδομένα-δράση που αφορά τα παιδιά. Εκτός από τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών που προσφέρει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού όσο εμείς περιμένουμε την σειρά μας στον εκάστοτε γιατρό, διοργανώνονται εργαστήρια ζωγραφικής που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά μας να εκτονωθούν, να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, αλλά και να καλύψουν και το αίσθημα αυτοεκτίμησης. Κι όλα αυτά μέσα από την προσωπική τους δουλειά, την τόνωση και παρότρυνση από τους υπεύθυνους παιδαγωγούς που εκτελούν μια μοναδική δουλειά! Στην συνέχεια, έγινε έκθεση των δημιουργιών τους, ενώ, επιπλέον, παρέχεται "έστω και μια ημέρα την εβδομάδα" μαθησιακή διδασκαλία!

Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, τι σημασίας είναι όλα αυτά για εμάς, για ανθρώπους που έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινή διεκπεραίωση όλων των ρόλων που καλούνται να εκτελέσουν! Είναι τεράστια ανακούφιση...