Ψυχοκοινωνική στήριξη & Ιατρικές Υπηρεσίες- Δήμος Αθηναίων

Γυναίκα, 30 χρόνων, λόγω ιδιαίτερων ψυχολογικών δυσκολιών έβγαινε ελάχιστα από το σπίτι της κατά το διάστημα των τελευταίων 6 μηνών. Αρχικά, απευθύνθηκε τηλεφωνικά στο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων για να ζητήσει βοήθεια. Με προτροπή του στελέχους υποδοχής, επισκέφθηκε την κατάλληλη υπηρεσία του ιατρείου, όπου και παρακολούθησε συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης και συνάντησε τον ψυχίατρο του κέντρου που έκανε έκανε ψυχιατρική εκτίμηση. Με την συνεργασία της με το προσωπικό, κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής της ζωής!

 

Νομική Συμβουλευτική- Solidarity Now

Ο U.S.M είχε τεράστιες οφειλές στην εφορία από τα τέλη ενός οχήματος. Το αγόρασε το 2003, το τράκαρε και δυστυχώς επειδή δεν γνώριζε τις διαδικασίες κάθε χρόνο επιβαρυνόταν με τέλη και προσαυξήσεις ενός οχήματος κατεστραμμένου που δεν το είχε στην κατοχή του πια. Μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας και εφόσον είχε απευθυνθεί και σε ιδιώτες δικηγόρους, χωρίς αποτέλεσμα, απευθύνθηκε στο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων. Η σύμβουλος νομικών υποθέσεων του εξήγησε αναλυτικά όλα τα βήματα βάσει νομοθεσίας και ο U.S.M. κατάφερε μόνος του, γνωρίζοντας μόνο αγγλικά, να διαγραφεί το παραπάνω χρέος στην εφορία.

Εργασιακή Συμβουλευτική- Praksis

  •  Ο Α.Η. από τη Συρία, 28 χρονών, 6 μήνες άνεργος, με γνώση πολλών ξένων γλωσσών, βρήκε εργασία ως Διερμηνέας.
  • Η Ο.Δ. 36 ετών και μητέρα ανήλικου παιδιού, από την Ελλάδα, βρήκε μετά από 2 χρόνια ανεργίας εργασία ως υπάλληλος γενικών καθηκόντων σε ΜΚΟ.

  • Η Ν.Π. 31 ετών, άτομο με αναπηρία από την Ελλάδα, βρήκε εργασία ως τηλεφωνήτρια έπειτα από 2 μήνες ανεργίας.

 

Φροντίδα για το Παιδί- Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Μ.Κ., κάτοικος Πατησίων, μας μίλησε για την εμπειρία της στο Κέντρο για το Παιδί του Πολυδύναμου Δημοτικού Ιατρείου Πατησίων!

Σε επίσκεψη μου σε γιατρό, ενημερώθηκα για μια πολλή ωραία- και πρωτοφανή για τα ελληνικά μέχρι τώρα δεδομένα-δράση που αφορά τα παιδιά. Εκτός από τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών που προσφέρει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού όσο εμείς περιμένουμε την σειρά μας στον εκάστοτε γιατρό, διοργανώνονται εργαστήρια ζωγραφικής που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά μας να εκτονωθούν, να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, αλλά και να καλύψουν και το αίσθημα αυτοεκτίμησης. Κι όλα αυτά μέσα από την προσωπική τους δουλειά, την τόνωση και παρότρυνση από τους υπεύθυνους παιδαγωγούς που εκτελούν μια μοναδική δουλειά! Στην συνέχεια, έγινε έκθεση των δημιουργιών τους, ενώ, επιπλέον, παρέχεται "έστω και μια ημέρα την εβδομάδα" μαθησιακή διδασκαλία!

Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, τι σημασίας είναι όλα αυτά για εμάς, για ανθρώπους που έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινή διεκπεραίωση όλων των ρόλων που καλούνται να εκτελέσουν! Είναι τεράστια ανακούφιση...

Συμβουλευτική κοινωνικής επιχειρηματικότητας- ΕΑΤΑ

Oμάδα καλλιτεχνών και ηθοποιών υποστηρίχθηκε στη δημιουργία κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης ένταξης ευπαθών ομάδων, με βασικό αντικείμενο το θέατρο και τον πολιτισμό. Η βιωματική εμπειρία μέσω της τέχνης βοηθά στην κοινωνική επανένταξη κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων.

Oμάδα μεταφραστών και διερμηνέων υποστηρίχθηκε στη δημιουργία κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης συλλογικού και παραγωγικού σκοπού, παρέχοντας υπηρεσίες διερμηνείας και διαπολιτισμικής διαμεσολάβησης και συμβάλλοντας στην κοινωνική προοπτική ισοτιμίας ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων.

Ψυχοκοινωνική στήριξη- ΚΥΑΔΑ

Ο Γ.Κ., 62 ετών, με τη στήριξη των κοινωνικών λειτουργών του ESTI@ και τις στοχευμένες παραπομπές, κατάφερε να βρει δουλειά στον τομέα της καθαριότητας μετά από δύο χρόνια ανεργίας. Σήμερα, δηλώνει πολύ ικανοποιημένος!

Περιγεννητική Φροντίδα- Φαιναρέτη

Η Am. και ο Ch. έλαβαν την υπηρεσία για την περιγγενητική φροντίδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο πρώτο τους παιδί. Είναι ευγνώμονες για το ξεχωριστό μάθημα, για την προσοχή και τη βοήθεια που έλαβαν από τη μαία και την ψυχολόγο. Ήταν μια θετική εμπειρία για τους ίδιους και ενθάρρυναν τη συνέχιση της στήριξης και άλλων ανθρώπων!

ΤΟ ΕΡΓΟ ESTI@

Ενίσχυση της απασχόλησης και ολοκληρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες στον δήμο της Αθήνας.

 info@athens-estia.gr

 

 

Το έργο ESTI@ συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Πρόγραμμα EaSI)

ΟΙ ΔΥΟ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

08:00 - 20:00 (εργάσιμες ημέρες)

Σαρανταπόρου 4, ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος

210.20.15.510, 11

ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

09:00 - 21:00 (εργάσιμες ημέρες)

Δομοκού 2, ΜΕΤΡΟ Σταθμός Λαρίσσης

210.82.20.883, 210.82.10.485